مرکز نوآوری فرهنگی امید رسماً افتتاح شد
عصر دوشنبه آئین افتتاح «مرکز نوآوری فرهنگی امید» در سالن آمفی تئاتر مرکزی دانشگاه شریف و با سخنرانی سید عزتالله ضرغامی رئیس اسبق سازمان صداوسیما و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، سیّد محمّد حسین سجّادی نیّری، دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز معاونت علمی ریاست جمهوری و حسین صابری معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری پردیس با مجری گری فرزاد جمشیدی برگزار شد.
امید؛ پدیدهای نوظهور
رئیس اسبق رسانه ملی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اولین سخنران این مراسم بود. وی پس از آشنایی با نحوه فعالیت امید، این مرکز را پدیدهای نوظهور و مجموعهای از جوانان دانست که آمدهاند تا جوانان خلاق و با انگیزه در حوزه فرهنگ و رسانه را هدایت کرده و آموزش بدهند و امکانات اولیه و پشتیبانیهای مقدماتی را برای آنان فراهم کند.
ضرغامی در ادامه برداشت خود از اصطلاح شتابدهی، جایگاه و ماموریت امید را در چند محور بیان کرد.
وی امید را حلقه مفقوده در فرایند علمی و تحقیق و سپس تجاریسازی در این حوزه دانست و بیان کرد به دلیل نو بودن موضوع و حوزه کاری امید، مجموعه فرایندها و روندها در این حوزه از شناسایی و جذب گرفته تا هدایت، آموزش و پشتیبانی های مادی و معنوی نیازمند نظریهپردازی و کار دقیق علمی است.
ضرغامی با بیان اهمیت تخصص کادر امید بیان کرد که این افراد باید در همه حوزههای مربوطه تخصص داشته باشند و جای خالی چنین مجموعههایی به طور جدی در کشور احساس میشود. ضرغامی همچنین انتظار بالا از چنین مجموعههایی را برای اینکه به سرعت به تعداد نخبههای کشور اضافه کند، نادرست ارزیابی کرد.
او با تشریح تفاوت بسیار زیاد تولید یک محصول نمونه با تولید تجاری و انبوه، سختی طی این مسیر در کشور را عامل اصلی دلسرد شدن کسانی دانست که میخواهند در تولید نقش داشته باشند.
ضرغامی سپس با تبیین تفاوتهای کار در عرصه صنعت با کار فرهنگی، کار فرهنگی را به دلیل نبود اشتراک معنایی در مخاطبان، بسیار سختتر دانست. او با بیان اینکه در عرصه چندرسانهای مرزها بسیار به هم نزدیک شدهاند، عصر حاضر را زمانی دانست که تکنولوژی خودش را به محتوا تحمیل میکند و محتوا باید دائم خودش را با تکنولوژی تطبیق دهد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی در پایان سخنانش گفت: «امروز دوره بستهبندیهای کوتاه است و مخاطبان به دنبال بستههای کوتاه محتوا هستند». وی تولید محتوای چندرسانهای در قالبهای کوتاه را از اولویتهای فعالیت در عرصه فرهنگ و رسانه دانست.
.
امید مجموعهای خودجوش و مردمی
در ادامه مهندس حسین صابری معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری پردیس بر روی جایگاه سخنرانی حاضر شد و در ابتدا به بیان تاریخچه تشکیل پارک علم و فناوری پردیس پرداخت.
وی تاریخچه شکلگیری پارک را مربوط به سالهای 79 و 80 و ایده مطرح شده از سوی تعدادی از دانش آموختگان دانشگاه شریف دانست که با پیگیریهای دانشجویان این دانشگاه در دفتر همکاریهای ریاست جمهوری، این مرکز نهایتاً در سال 84 جهت حمایت از ایدههای جدید دانشگاهی، تاسیس شد.
وی سپس در مقایسه مرکز نوآوری فرهنگی امید و پارک علم و فناوری پردیس، تاسیس این دو مجموعه را دارای نقاط اشتراکی دانست و مهمترین آن را شکلگیری هر دوی این مجموعهها از ایدههای مردمی و دانشجویی عنوان کرد.
صابری در ادامه با اشاره به تاسیس مرکز شتابدهی نوآوری، از سال 93 و در زمان مدیریت دکتر ستاری، با هدف تکثر مجموعههایی که بتوانند ایدههای خوب را ارزیابی کرده و به حمایت از آنها بپردازد، امید را مرکزی توصیف کرد که در همین راستا و با هدف حمایت و پشتیبانی از افراد فعال و دارای ایده که به دنبال ساخت فیلم و یا مستند هستند، تاسیس شده است.
وی این مدل را الگویی بسیار جسور توصیف کرد و گفت: اگر قرار بود ما در دولت این کار را انجام دهیم قطعا نمی توانستیم یک دهم کاری را که مجموعههایی همانند امید انجام میدهند، انجام دهیم.
صابری در انتها تبدیل این مجموعهها به شرکتهای دانشبنیان و قرار گرفتن آنها در شبکه شتابدهندهها را از مزیتهای مراکز شتابدهی دانست.
.
هدف امید برجسته سازی آرمانهای انقلاب اسلامی با تکثیر تولیدکنندگان محتوایی است.
سخنران بعدی جلسه آقای یاسر جلالی رئیس هیئت مدیره مرکز نوآوری فرهنگی امید بود که در ابتدا به بیان اندوخته علمی-تجربی در مجموعه سفیرفیلم پرداخت.
وی در ادامه جرقههای تاسیس امید را مربوط به جلسهای با مقام معظم رهبری دانست که در آن جلسه معظم له با بیان مثالی از شهید باقری، تبدیل یک خبرنگار به استراتژیست جنگی را الگویی برای تربیت نیرو در عرصههای دیگر مورد نیاز انقلاب اسلامی از جمله فرهنگ و رسانه دانستهاند .
جلالی، امید را ثمره 7 سال اندوخته علمی و تجربی مجموعه سفیر و اقمار آن از جمله مدرسه هنرورسانه آینه، سینمامارکت، نویننگار و سفیرفیلم دانست و از تلاشهای مهندس سجادی نیری و مهندس صابری در جهت تاسیس مرکزامید قدردانی کرد.
رئیس هیئت مدیره مرکز امید هدف آن را برجستهسازی آرمانهای انقلاب اسلامی با تمرکز بر حوزه محتوا و از طریق تولید و تکثیر مولدین محتوا دانست و گفت: «ما به دنبال تولید جریان عظیم محتوایی از طریق گروههای کوچک تولید کننده محتوا هستیم.»
وی در تعریف شتابدهی بیان داشت که امید فعلا به شتابدهندگی به عنوان یک قالب مینگرد و معتقد است در حوزه فرهنگ میبایست مجموعهای از مفاهیم بازتعریف شده و بومیسازی شوند.
جلالی در مورد شروع کار امید از دانشگاه شریف بیان کرد که برگزاری این جلسه در دانشگاه شریف دارای پیامی روشن است. به عقیده جلالی تحول در حوزه فرهنگ و رسانه نیازمند سرمایه عظیم و با کیفیت نیروی انسانی است و دانشگاه شریف یکی از منابع چنین سرمایه عظیم و بزرگی میباشد. مسئله اینجاست که سرمایه انسانی باکیفیت، عمدتاً جذب فضای مهندسی شده و لذا ما به دنبال جذب این سرمایه انسانی در حوزه فرهنگ و رسانه هستیم.
یاسر جلالی برگزاری این جلسه را بهانهای برای جمعبندی فعالیتهای گذشته و افزایش فزاینده شیب فعالیتهای امید به سمت برگزاری رویداد اول و دوره اول شتابدهی امید دانست.
وی در انتها به شروع ثبت نام رویداد اول امید از روز افتتاح اشاره کرد و بیان داشت: «ان شاالله اولین دوره شتابدهی آن نیز از مهر ماه آغاز خواهد شد.»
.
امید را یک حرکت فناوری نرم گونه در سطح کشور است
آخرین سخنران جلسه افتتاحیه امید مهندس سیّد محمّدحسین سجّادی نیّری دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز معاونت علمی ریاست جمهوری بود که در ابتدای سخنان خود، به ارائه تعریفی از ستاد مذکور پرداخت.
در ادامه سجّادی نیّری در تعریف فناوری های نرم گفت : «فناوری های نرم موضوعاتی هستند که به جای تاثیر بر ماده و تغییر درماده و طبیعت، بر انسان و رفتار وی تاثیر می گذارند و در واقع به دنبال ایجاد تغییر در روح و روان انسان و رفتار وی هستند.»
سجّادی نیّری امید را یک حرکت فناوری نرمگونه در سطح کشور دانست و پشتیبانی از ساحت فرهنگ و رسانه به منظور تولید محصولات مرتبط در این حوزه توسط افراد مستعد و بدون دخالت دولت و تبدیل آن به اقتصاد را از نکات کلیدی امید خواند.
در انتها سجّادی نیّری در توصیه به دانشجویان گفت: اگر چشم امیدمان به فعالیتهای دولتی باشد، عملا اتفاقی روی نخواهد داد و لذا باید به دنبال الگوهایی منبعث از فرهنگ بومی خودمان و در راستای حل مسائل کشور باشیم.
پس از اتمام برنامه کلیپی از مراسم که در حین برنامه تهیه و تدوین شده بود توسط تیم اجرایی آماده و پخش گردید که با توجه حضار و تحسین فرزاد جمشیدی، مجری این برنامه مواجه شد. همچنین حواشی جالب این برنامه از جمله طراحی و چیدمان جایگاه سخنرانی به شکل لوکیشن فیلم برداری، محتویات بسته هدیه این مراسم شامل نوشیدنی سنتی ایرانی و لنز تصویربرداری دوربین تلفن همراه در کنار رونمایی از کیک تولد امید به هرچه بهتر و خلاقانهتر برگزار شدن این مراسم کمک بسزایی کرد.
مرکز نوآوری فرهنگی امید در هفتمین نمایشگاه اینوتکس حضور پیدا کرد.
تاثیر و اثربخشی کار تیمی بر هیچ کس پوشیده نیست. در نوشتههای تاریخی و متون مذهبی، کار تیمی یا گروهی به عنوان کاری با ارزش و شایسته تعریف میشود و به انجام آن تاکید فراوان شده است. کار تیمی به دلیل وجود همکاری و همفکری بین اعضاء، فوائد و اثرات بسیار زیادی برای کسبوکارها خواهد داشت. همانطور که کار تیمی باارزش است و باعث دستابی به اهداف و نتایج بزرگ میشود، تیمسازی هم از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. هر چه کار یا هدفی که قرار است انجام شود، بزرگتر باشد، تیم تشکیلدهنده، باید بزرگتر و ماهرتر باشد. وجود تیم ناکارآمد و غیر حرفهای، سرمایه و انرژی کسبوکار را تلف خواهد کرد و باعث خسران خواهد شد. ما در این محتوا قصد داریم شما را با مشخصات و روشهای تیمسازی بر مبنای استراتژیهای نوین آشنا سازیم:
یکی از عناصر مهم بازاریابی شناخت مناسب مشتری است. اینکه بدانید در واقع چه نوع افرادی از محصول استفاده میکنند، باعث میشود که از طرفی برای جذب و جلب رضایت این نوع افراد تلاش کنید و از طرفی وقت و هزینه زیادی را در امر بازاریابی برای افرادی که به مشتریانتان تبدیل نخواهند شد، هدر ندهید. هدف این مقاله، معرفی یک تکنیک است که بوسیله ی آن میتوانید آگاهی و شناخت خوبی نسبت به مشتریانتان پیدا کنید.
کارگاه ربایش مشتری توسط یکی از اساتید مرکز نوآوری فرهنگی امید برگزار شد.
شاخصههای سبک زندگی استارتاپی اگر شما به فکر ایجاد یک تغییر و یا تاسیس یک استارتاپ هستید، در این مقاله لیستی از ویژگی هایی که نیاز هست داشته باشید را خواهید یافت و همچنین با چند ابزار ساده که شما را در مسیر کارآفرینی و ایجاد استارتاپ کمک خواهد کرد، آشنا خواهید شد.
مدیر عامل مرکز امید در دیدار با نخبگان علمی جوان با مقام معظم رهبری دیدار نمود.