آیین «آغازین روز نخستین دوره شتابدهی » مرکزامید شنبه دوم بهمن ماه 1395 با حضور اساتید و فعالین جوان حوزه فرهنگ و هنر برگزار شد. آقایان پرویز کرمی، شهاب اسفندیاری، غلامرضا نوری و نادر طالب زاده به همراه سید رضا کاظمی مدیرعامل مرکز امید در مورد این طرح و فعالیت در عرصه تولید محتوای فرهنگی – هنری به سخنرانی پرداختند.
در پایان این مراسم به پاس چند دهه تلاش استاد نادر طالب زاده در تولید آثار فرهنگی در راستای ارزش های انقلاب اسلامی و تربیت نیروهای موثر در این عرصه از ایشان بهعنوان مربی نمونه تقدیر به عمل آمد.
همچنین علاوه بر سخنرانان، شخصیتهای فرهنگی و اقتصادی دیگری هم در این برنامه حضور پیدا کردند که از آن جمله میتوان به دکتر زرنوخی (مدیرعامل صندوق مالی توسعه تکنولوژی ایران و رئیس انجمن سرمایهگذاری خطرپذیر)، مهندس میرامینی (مدیرعامل صندوق توسعه فناوریهای نوین)، آقای کاشفیپور (مدیر حوزه هنری دیجیتال)، مهندس صابری (معاون توسعه فناوری پارک فناوری پردیس)، مهندس هزاوه (مدیر مرکز شتابدهی نوآوری)، آقای مقیمی (معاون توسعه فناوری صندوق دانا) و مهندس پنیریان (مدیرعامل مرکز شتابدهی و نوآوری یاس) اشاره نمود.
غلامرضا نوری اولین سخنران این برنامه بود.
مدیر کل تولید و توزیع محتوای فضای مجازی سازمان صدا و سیما در رابطه با چالشهای موجود در عرصه رسانه کشور گفت: در دورههای مختلف بعد از انقلاب نگرانیها و چالش هایی وجود داشته از جمله چالش در حوزه زیرساخت و چندی است، مسئولین دچار چالشی هستند به نام چالش سرویس که هنوز هم این مسئله جدی است. اما در واقع ما در آستانه یک چالش بسیار بزرگ هستیم به نام چالش محتوا و موضوع اصلی هم در این زمینه اثربخشی محتواست.
وی افزود: راهبرد ما در محتوا باید توسعه خالقان محتوا باشد؛ آن هم نه خالقانی با کیفیت قبل، بلکه با کیفیتی بسیار فراتر از قبل که در این عدم توازن ما با جبهه مقابل، بتوانند محتوایی را تولید کنند که در آن چالش امکان همآوردی برای ما فراهم شود. راهبرد توسعه خالقان محتوا با روشهای نوین میشود همین شتابدهندهها .
مجموعه امید به درستی این راهبرد را انتخاب کرده است. قطعاً خالقانی که در این راهبرد جدید توسعه پیدا می کنند حتماً باید در مرزهای هنر و در مرزهای خلاقیت باشند، حتماً باید کسانی که از چنین شتابدهندهای، شتابدهی میشوند باید توانایی شناخت پیامهای صحیح و پیامهای اصلی را از انبوه پیامها داشته باشند و باید توانایی طراحی صفر تا صد این پیامها را داشته باشند.
شهاب اسفندیاری دومین سخنران این مراسم بود.
وی در ابتدا به بیان نگرانی های خود از ورود مهندسین به فضای فرهنگ و هنر پرداخت و گفت : ما دچار یک بحران جدی در تولید محتوا هستیم و به نظر میآید مشکلاتی که به وجود آمده ناشی از همین نگاههای سطحی، عجولانه و شتابزده و ورود مهندسین به عرصهی تولید محتواست. البته ما مهندسینی داریم که در عرصه مدیریت فرهنگی خوش درخشیدند اما این درخشیدن مربوط به فرهنگی بودن آنان است.
رئیس دانشگاه صدا و سیما افزود: ما اهالی فرهنگ و هنر نیاز داریم به نگرشها و علم و دانشهای جدید، نیاز داریم شناخت داشته باشیم از زیرساختهای فناوری جدید، نیاز داریم بشناسیم علوم اقتصادی را برای اینکه بتوانیم محصولمان را برای مخاطب بهتر توزیع کنیم و البته قطعاً علوم بکار رفته در مهندسی و اقتصاد نیز برای مدیریت پروژه مهم است .
در نهایت امیدواریم این نشست آغازی باشد برای هم گرایی و هم افزایی این علوم و همچنین مثمر ثمر و مفید باشد در جهت آرمانهای انقلاب اسلامی.
سخنران دیگر این مراسم پرویز کرمی بود.
کرمی در ابتدای سخنان خود با اشاره به سخنان دکتر اسفندیاری در زمینه ورود مهندسین به عرصه فرهنگ و هنر بیان کرد که وی مهندس نبوده و دانش آموخته رشته جامعه شناختی است.
دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری در ادامه گفت: از حدود چهار سال پیش دغدغه اتصال بین تولید علم و محصول شکل جدیتر به خود گرفت تا ارتباط منطقی بین پارکهای علم وفناوری و سایر عناصر و اجزای خانواده فناوری و زیست بوم کارآفرینی ایجاد شود و از سه سال پیش بعد از اجزایی شدن قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان همه مجموعهها اعم از معاونت علمی ریاست جمهوری، پارک علم و فناوری پردیس، مراکز شتابدهی، وزارت علوم و … به سمت برطرف کردن این نقیصه حرکت کردند.
پرویز کرمی در همین رابطه گفت: من خیلی خوشحالم از اینکه جناب آقای کاظمی و دوستان ایشان در مرکز امید به این عرصه ورود کرده اند و افزود: روزی که موضوع استارت آپها در کشور مطرح شد اولین دغدغهای که در دل دلسوزان و مدیران فرهنگی انقلاب ایجاد شد این بود که این پدیده، یک پدیده غربی و وارداتی از غرب است و نگاه و دیدگاه جوانان ما را متمایل به فرهنگ غربی خواهد کرد و طبیعتا در زمان اجرای طرح های حمایتی از استارتاپها، بسیاری از جوانهای مستعد و خوبی که در این حوزه ورود پیدا کرده بودند؛ نگران این بوده که غرب به قصد ضربه زدن به کسب و کار و فضای استارتاپی ایران وارد شده باشد لذا مخالفتهایی در این عرصه وجود داشت اما ورود مجموعههایی مثل مجموعه امید این اطمینان را میدهد که این نوع نگاه به موضوع استارتاپی در ایران انشاءا… جنبه ملی و بومی به خود گرفته و میتواند فضاها و افراد دیگر را هم وارد این فضا کند.
سید رضا کاظمی دیگر سخنران این مراسم بود.
مدیر عامل مرکز نوآوری فرهنگی امید گفت: سخنان میهمانان عزیز نشان از این دارد که حوزهای که ما به آن ورود کردیم، حوزه سخت و دشواری است و محل تلاقی چند موضوع متفاوت است.
اما دغدغه ما از روز مطرح نمودن طرح تشکیل امید، احساس وجود خلاء حلقه واسطی در فضای فرهنگی_رسانهای کشور بود که ما به دنبال رفع این خلا و ایجاد اتصال بین فضای علمی و هنری_رسانهای و فضای کسب و کار و تولیدات نوآورانه در این عرصه هستیم.
وی افزود: ما در امید به دنبال این هستیم تا جوانانی که به این عرصه ورود کرده، تخصص اولیه رو را داشته و نیز توان فنی لازم را دارند اما نمیتوانند این چرخه را اقتصادی کرده و ادامه بدهند و از این رو یا از این حوزه خارج میشوند یا هضم در مجموعه های دیگر میشوند را حمایت کرده و به نقطه مطلوب و خودکفایی برسانیم.
نادر طالب زاده آخرین سخنران این مراسم بود.
وی که به عنوان استاد مطرح حوزه فرهنگ و رسانه به این جلسه دعوت شده بود گفت: میوه های این انقلاب و ثمره آن شما هستید و انقلاب اسلامی نیز میوه تاریخ است.
طالب زاده آموزش جوانان در حوزه رسانه را امری مهم و خطیر دانست و در مورد اعضای مجموعه سفیر فیلم که از مجموعههای حامی مرکز امید است گفت: بچههای سفیرفیلم در این عرصه استاندارد بچه حزب اللهیها را شکل دادند و مهمتر از فیلم، خود این مجموعه است که افراد و شخصیتهای فرهیختهای هستند.
طالب زاده در پایان یادآور شد: حتماً تقوا در مستندسازی را باید رعایت کرد، بعضی کارها را نباید ساخت، بعضی مصاحبهها را نباید انجام داد و بعضی سوژهها را نباید دنبال کرد.
ارزشگذاری استارتاپ ها مسئلهای هنری و علمی است. در اینجا 10 روش محکم و مطمئن برای ارزشگذاری استارتاپ های جهانی را برای شما بیان میکنیم.
موضوع ارزشگذاری استارتاپ، سوالی است که بنیانگذاران به ویژه در مراحل اولیه بسیار درباره آن بحث میکنند. اگر شما میزان سودآوری و نقدینگی خود را ندانید، چگونه میتوانید به ارزش شرکت خود پی ببرید؟
مرکز نوآوری فرهنگی امید نشست صمیمی با مدیران 3 کسب و کار نوپا (استودیو نیروانا، استودیو مادر، رباتساز فرمالو) را در تاریخ 1397/01/29 برگزار کرد.
یک اصل مهم در راه اندازی یک استارتاپ، توجه به منابع مالی آن است. یک کارآفرین باید بداند، طرحش به چه میزان سرمایه نیاز دارد. آیا برای راه اندازی کسب و کار خود، میتواند خودکفا باشد و با میزان دارایی خود، ایده ی خود را پیاده سازی کند و به اهدافش برسد؟ یا اینکه به یک کمک مالی از بیرون نیازمند است؟ به چه میزان سرمایه نیاز دارد؟ از کجا میتواند این سرمایه را تامین کند؟ کارآفرین برای پاسخ به این سؤالات باید شناخت کاملی از روند اجرایی طرح و همینطور نحوه ی جذب سرمایه داشته باشد.
آئین افتتاح مرکز نوآوری فرهنگی امید طی مراسمی در تاریخ 18مردادماه 1395 با حضور مهندس ضرغامی رئیس اسبق رسانه ملی، مهندس صابری معاون توسعه فناوری پارک فناوری پردیس و مهندس سجادی نیری دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز معاونت علمی ریاست جمهوری در محل آمفی تئاتر مرکزی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
چگونه یک جلسه بارش فکری را مدیریت کنید! از گذشته تا امروز، به کار گروهی و تیمی تاکید بسیاری شده است، چرا که همیشه یک گروه، بهتر از یک نفر می اندیشد. حتی در ادیان مختلف، فعالیتهای مذهبی گروهی از ارزش بیشتری برخوردارند و به آنها تاکید بیشتری شده است. در دنیای امروز، روش های بسیاری برای حل مساله و بروز خلاقیت ابداع شده است، اما شاید نتوان هیچکدام را مانند روش بارش فکری، پرفایده و مفید دانست. بارش فکری یا طوفان فکری، یکی از معروفترین تکنیکهای خلاقیت در جهان است که می تواند برای حل بسیاری از مسائل حرفهای و شغلی کارآمد باشد. ما در این محتوا قصد داریم شما را با تکنیک بارش فکری و نحوهی اجرای موفق آن، بیشتر آشنا سازیم.
مرکز نوآوری فرهنگی امید در نمایشگاه الکامپ 1397 حضور پیدا کرد.